Smażenie bez pryskania

Smażenie bez pryskania

Produkt spełni oczekiwania konsumentów, którym zależy na wygodnym smażeniu oraz wyjątkowym smaku przyrządzonych w ten sposób potraw. Rama przedstawia trzy warianty smakowe: klasyczny, maślany smak i z oliwą z oliwek. Produkt nie tylko mniej pryska i nie przypala się tak szybko jak masło czy nawet olej, ale także pozwala łatwo zorientować się, kiedy jest odpowiedni moment do rozpoczęcia smażenia:

Zniknięcie z powierzchni patelni pęcherzyków, które pojawiają się podczas odparowywania zawartej w produkcie wody, to znak osiągnięcia odpowiedniej temperatury do rozpoczęcia smażenia. Wówczas możemy umieścić składniki na patelni i jednocześnie mieć pewność, że nic dookoła nie zostanie opryskane gorącym tłuszczem. Jest to możliwe dzięki niewielkiej zawartości lecytyn słonecznikowej i sojowej oraz soli, które ograniczają pryskanie tłuszczu podczas smażenia – wyjaśnia żywieniowiec Iwonna Niegowska.

Więcej artykułów